Vergelijk alle zorgverzekeringen
menu

Tevredenheid over de zorg

Er wordt tevreden naar de zorg in Nederland gekeken. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken onder Nederlandse verzekerden. Ondanks dat de kosten blijven stijgen, is de tevreden kijk op de zorg niet verdwenen.

“Nederlandse zorg functioneert uitstekend”

Commonwealth Fund doet onderzoek naar de kwaliteit van de gezondheidszorg in verschillende landen. Het onderzoek onder 1000 Nederlandse verzekerden laat zien dat 37 procent de zorg in Nederland uitstekend blijken te vinden. Daarnaast blijkt dat 41 procent vindt dat de Nederlandse zorg goed functioneert en dat er maar kleine aanpassingen nodig zijn. Een kleine 7 procent van de ondervraagde verzekerden vond echter dat de zorg in Nederland een geheel nieuw systeem moet krijgen. Met deze resultaten blijken Nederlandse verzekerden positiever over de zorg te zijn dan de verzekerden in Duitsland. Het zorgsysteem in Australie, Nieuw-Zeeland, Canada en Engeland blijken echter wel positiever beoordeeld te worden door hun inwoners.

Toch bezorgdheid over toenemende zorgkosten

Het online onderzoek van TNS NIPO naar trends in de zorg laat ook zien dat de zorg in Nederland zorgt voor tevredenheid onder de verzekerden. Onderzoek onder 1000 verzekerden en 400 professionals laat zien dat beide groepen een positieve kijk hebben op de zorg. Verzekerden blijken zeer tevreden te zijn over de zorgaanbieders door hun deskundigheid, vriendelijkheid en de communicatie. Beide groepen zien echter wel problemen in de zorg. Zo zijn de consument bezorgd om de steeds toenemende zorgkosten en zien de professionals de toenemende invloed van zorgverzekeraars en bureaucratie als een probleem.