Vergelijk alle zorgverzekeringen
menu

Verzekeringen voor jouw studentenkamer

Eindelijk is het zover. Je gaat op kamers! Dit is een spannende periode want het is waarschijnlijk de eerste keer dat je voor een langere periode uit huis gaat. Dit betekent meer vrijheid, maar ook dat je een hoop zelf moet gaan regelen. Op deze manier kom je er pas echt achter hoeveel er nou gedaan werd voor je toen je nog thuis woonde. Eén van de zaken die je zelf moet uitzoeken, zijn de juiste verzekeringen. Sommige ouders doen dit nog voor hun kinderen, maar als dat bij jou niet het geval is dan vind je hier een paar tips welke verzekeringen het meest belangrijk zijn voor jouw studentenkamer.

Opstalverzekering

Deze verzekering is verplicht voor iedere huiseigenaar. Sluit deze dus zo snel mogelijk af en voor het meest gunstige tarief. Zo weet je zeker dat jouw woning verzekerd is en jij geld terug ontvangt in geval van schade. Wel zo fijn.

Brandverzekering

Deze verzekering verzekert je woning en alles in je woning tegen brandschade. Dit lijkt weggegooid geld per maand, maar brandschade kan op elk willekeurig moment in je woning ontstaan. Vaak zijn de gevolgen van een brand verwoestend en niet te overzien. Het is dus verstandig om je hiervoor te verzekeren zodat in geval van brand je niet alles zomaar kwijt bent. Hier vind je meer informatie over brandverzekeringen.

Inboedelverzekering

Eén van de belangrijkste verzekeringen die je kan hebben wanneer je een eigen woning hebt, is een inboedelverzekering. Deze verzekering beschermt in wijze alles dat niet vast zit in je woning, denk aan spullen als: je bed en je kleding. Deze verzekering is niet verplicht, maar niet onverstandig. Het kan je namelijk een hoop geld besparen wanneer je spullen bijvoorbeeld gestolen worden.