+
Jongerenzorgverzekering.nl logo
Home icon Jongerenzorgverzekering.nl logo

Extra diensten zorgverzekeraars

Naast de diensten die de verzekeraars verplicht moeten aanbieden, kunnen zorgverzekeringen extra diensten aanbieden om hun zorgverzekering aantrekkelijker te maken. Deze extra diensten verschillen per zorgverzekeraar.

Informatie

Wanneer je ziek bent kan je zorgverzekeraar je helpen door meer informatie te bieden over bijvoorbeeld de verschillende behandelmethodes. In veel gevallen bestaan er voor een ziekte of aandoening verschillende behandelmethodes. Naast de mogelijke behandelmethodes kan de zorgverzekeraar informatie verstrekken over welke behandelmethodes gedekt worden binnen jouw zorgverzekering en voor welke behandelingen je zelf de zorgkosten dient te betalen.

Sport- beweegadvies

Bepaalde zorgverzekeraars bieden aanvullend sport- en beweegadvies. Hierbij wordt een bepaald aantal adviezen die je aanvraagt vergoed (soms tot een maximaal bedrag). Wil je naast deze extra dienst meer advies dan wordt dit meestal vergoed binnen een aanvullende verzekering.

Second opinion

Wanneer je echt twijfelt aan een onderzoek, diagnose of behandeling dan kun je een second opinion aanvragen. Hierbij kan je aan een andere deskundige vragen om zijn/haar professioneel oordeel. Het kan voorkomen dat beide specialisten op een andere diagnose uitkomen. In dit geval kan je zelf bepalen op welk oordeel je afgaat.

Jaarlijkse check-up

Bij een jaarlijkse check-up kun je je laten onderzoeken op de meest voorkomende ziekten op jouw leeftijd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan bloedonderzoek en lichamelijk onderzoek. Deze onderzoeken kunnen verschillen per leeftijd en per persoon.

Online

Er is steeds meer online te vinden. Zorgverzekeraars bieden ook steeds meer informatie en services online aan. Op deze manier hoef je in sommige gevallen niet meer telefonisch informatie in te winnen, brieven te schrijven of ergens op locatie langs gaan. Onder deze online diensten vallen onder andere het online declareren van jouw zorgkosten en apps voor je mobiel of tablet waarop je jouw persoonlijke gegevens kunt inzien en wijzigen. Ook bieden sommige verzekeraars de mogelijkheid om via een app jouw declaraties te versturen.

Wachtlijstbemiddeling

De zorgverzekeraar kan niet beloven dat je nooit op een wachtlijst zal komen te staan. Wel kan de zorgverzekeraar kijken naar mogelijkheden voor een behandeling bij een andere zorgverlener, dit wordt wachtlijstbemiddeling genoemd. Het kan zijn dat je op die manier op een kortere wachtlijst terecht komt.

Korting op sportschool

Bij sommige zorgverzekeringen kun je kortingen krijgen op een sportschool abonnement. Meestal gelden deze kortingen niet bij alle sportscholen en niet voor alle trainingen en programma’s die de sportscholen aanbieden. Informeer dus eerst bij je zorgverzekeraar naar de kortingsmogelijkheden.

Brillen en lenzen

Een aantal zorgverzekeraars bieden korting bij aanschaf van een bril of lenzen. Deze kortingen verschillen net als bij de sportschool per zorgverzekering en gelden vaak niet bij alle opticiens. Bij de meeste verzekeraars is er een bepaald bedrag dat je per 1 tot 3 jaar vergoed krijgt voor een bril. Bij contactlenzen gaat het meestal om een kortingspercentage of een bedrag. Voor meer informatie kan je de website van van je zorgverzekeraar raadplegen of direct contact opnemen met de betreffende zorgverzekeraar.